top of page
Image by Annie Spratt

Internship
Internaţional

Vrei să dobândeşti un avantaj competitiv în viața profesională, să profiţi de oportunitatea de a lucra într-un mediu internațional și să pui în practică cunoștințele teoretice? Dacă da, Programul de Internship Internaţional al AIESEC este perfect pentru tine! 

A group of friends at a coffee shop_edit

Crează-ţi o perspectivă globală!

Screenshot 2024-03-01 023653.png

Vei face parte dintr-o echipă de profesionişti dintr-un mediu internaţional. Astfel, vei putea împărtăşi idei cu oameni cu un background diferit şi cu cunoştinţe diverse.

Workspace Wonder Woman_edited.jpg

Obţine experienţă profesională!

Screenshot 2024-03-01 023653.png

Ai ocazia să înveți direct de la profesioniști din domeniu și să aplici cunoștințele dobândite în timpul facultății într-un mediu practic și real.

Taller than the Trees_edited.jpg

Dezvoltă-te într-un mediu diferit!

Screenshot 2024-03-01 023653.png

Descoperă lumea prin intermediul unor culturi şi practici diferite, care să te scoată din zona de confort pentru a-ţi dezvolta adaptabilitatea!

În ce domenii poţi activa?

Care e procesul pentru a pleca în internship internaţional?

2.

Vei fi contactat de un membru AIESEC din cel mai apropiat sediu pentru a discuta despre experienţa care ţi se potriveşte, în funcţie de dorinţele şi profilul tău. Apoi, urmează să construiţi împreună CV-ul şi să aplici la oportunităţile pe care ţi le doreşti. În funcţie de tehnicalitatea poziţiei, participi la un interviu sau rezolvi câteva task-uri.

1.

Te înscrii completând formularul de mai jos.

După ce ai fost acceptat pentru a pleca în experienţa de internship dorită, pregătim împreună documentaţia, îţi oferim informaţiile necesare pentru a te descurca în străinătate şi plăteşti taxa proiectului. 

3.

4.

Îţi pregăteşti bagajele şi te afli în contact cu responsabilii AIESEC din locaţia unde pleci în internship. 

5.

Trăieşti o experienţă de neuitat!

 • Ce este AIESEC?
  AIESEC este o platformă globală pentru tineri care își propune să exploreze și să dezvolte potențialul de leadership. Suntem o comunitate apolitică, independentă și non-profit, condusă de către studenți și proaspăt absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior. Membrii noștri sunt pasionați de problemele globale și locale, de leadership, managementul proiectelor și impactul generației Z asupra locurilor de muncă. Valorizăm diversitatea și incluziunea, ne angajăm să fim o organizație deschisă și tolerantă, fără a face discriminări pe baza etniei, genului, orientării sexuale, religiei sau originii naționale și sociale. Ca organizație, ne concentrăm pe oferirea de oportunități de dezvoltare personală și profesională prin intermediul unor programe diverse, cum ar fi schimburile de experiență, internship-urile și evenimentele educaționale și culturale. Ne străduim să inspirăm și să susținem tinerii în călătoria lor către a deveni lideri responsabili și implicați în schimbarea pozitivă a lumii. 🌍💡
 • Cum colaborez cu AIESEC în România?
  Dacă eşti antreprenor, profesor sau membru al unui ONG, ne poţi contacta oricând pe email pe aiesec.romania@gmail.com pentru a discuta despre o colaborare. 📧
 • În ce ţări pot merge în exchange?
  Depinde de proiectul pe care îl dorești. Principalele țări cu care colaborăm pentru voluntariat internațional sunt Turcia, Egipt, Tunisia, Italia, Grecia, Mexic, India și Columbia. 🌍 Pentru stagii de practică, principalele țări sunt Belgia, Egipt, Grecia, India, Tunisia, Germania, Olanda și Turcia. 🌟 Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele destinații; poți găsi peste 30 de țări din care să alegi. Odată ce completezi formularul, vei fi contactat de un membru AIESEC pentru a explora opțiunile de țară și proiecte în locația dorită. 📝
 • Pot pleca de mai multe ori în proiecte internaţionale?
  Sigur! Va trebui doar să te înscrii iar pe formular şi vei fi contactat de un membru AIESEC în termen de 24 de ore.
 • Cum pot aplica pentru o oportunitate internaţională?
  Orice tânăr (cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani) poate participa la o oportunitate de voluntariat sau internship în străinătate. 🤗Primul pas - Trebuie să te înscrii în formularul de înregistrare pe care îl poţi găsi în secţiunea de pe site destinată tipului de experienţă pe care îl cauţi (voluntariat, internship sau profesor). Înscrierea pe formular nu înseamnă imediata participare la o experienţă internaţională, ci doar faptul că îţi doreşti să primeşti mai multe informaţii de la un reprezentant AIESEC de la cea mai apropiată filială. Experienţa internaţională poate fi adaptată şi pe dorinţele tale de ţară şi perioadă, iar un reprezentant te poate ajuta să găseşti proiectul potrivit pentru tine.
 • Cum pot deveni membru AIESEC?
  AIESEC în România are 12 filiale în ţară, deci poţi deveni membru dacă ai între 18 şi 30 de ani, te afli aproape de una dintre filialele noastre şi treci prin procesul de selecţie. 🌟 Procesul de recrutare are loc doar de câteva ori pe an. Astfel, cel mai bine urmăreşti paginile noastre de Social Media pentru a vedea când încep înscrierile. 📆 Între timp, poţi completa formularul de pe website, din secţiunea 'Devino membru AIESEC!' pentru a fi contactat în perioada recrutării de unul dintre reprezentanţii noştri. 📝
 • În ce oraşe pot deveni membru AIESEC sau pot participa la proiecte AIESEC?
  La momentul actual, activăm în Braşov, Bucureşti (cu filiala Bucureşti şi filiala Universitatea Bucureşti), Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara.
 • Care este procesul pentru un proiect internaţional?
  Fiecare proces începe cu înscrierea pe formularul de pe site. Apoi, vei fi contactat de un membru AIESEC în termen de 24h şi veţi vorbi despre tipul de proiect pe care ţi-l doreşti, perioadă, destinaţie şi orice alte nelămuriri mai ai tu. 🌍 Dacă eşti sigur, urmează să aplici pentru oportunitatea decisă împreună. De obicei, vei avea un interviu sau un task din partea organizatorilor proiectului unde aplici (deci din partea filialei AIESEC din ţara unde vrei să mergi). Apoi, în funcţie de proiectul pe care ai aplicat, poţi primi răspunsul final sau să ai încă un interviu/task. 📝 Procesul pentru voluntariat durează în jur de o săptămână, cel pentru internship şi teaching diferă, în funcţie de domeniu. ⏳ Nu vei plăti nicio taxă până nu eşti acceptat pentru proiect, deci nu plăteşti nimic până nu ai interviul. 💰
 • Pot pleca oricând într-un proiect internaţional?
  Odată ce te înscrii pe formularul de aplicare, un membru AIESEC te va contacta în 24h şi veţi vedea împreună ce proiecte şi perioade sunt disponibile. Cele mai comune perioade sunt în lunile Iunie - Septembrie, respectiv Ianurie - Martie, dar există proiecte şi în afara acestora.
bottom of page